11 JAAR DIENSTBAARHEID VOOR ALLE MERKEN

25-05-2021

2020 was voor IDD-Parts een bijzonder jaar. Niet alleen omdat alles anders was vanwege Covid-19, maar ook omdat we 10 jaar bestonden. Dit hebben we helaas niet kunnen vieren dus daarom hebben we besloten om dat dit jaar wel te doen!

 

Dus staat 2021 in het teken dat we 11 jaar geleden zijn begonnen met het ondersteunen van de onafhankelijke installatie- en reparatiebedrijven! Voor mijzelf gaat de bemoeienis met overheaddeuren terug tot het jaar 1987, toen ik als deurproducent klant werd bij FlexiForce. De strategie van FlexiForce is altijd helder geweest: als groothandel zorgen dat de kleine tot middelgrote deurfabrikant in zijn eigen markt kan concurreren en groeien. En dat met een no-nonsense, ‘together we can make it’-aanpak. Dat sprak mij zo zeer aan dat ik in 2011 op de R&D-afdeling van FlexiForce ben gaan werken. In 2014 kreeg ik de eindverantwoordelijkheid over een ‘start-up’ binnen FlexiForce, IDD-Parts.

 

IDD-Parts is opgericht in 2010, met als doel een gat in de markt te bedienen: er bleek in de markt een grote behoefte te zijn aan vervangingsonderdelen, -veren en -panelen voor alle merken deuren. De grote deurmerken beschermen hun ‘after-sales’ markt met hand en tand en daarom was het voor de kleinere reparatiebedrijven en zzp-monteurs moeilijk om concurrerend te zijn in de onderhoud en reparatie van geïnstalleerde overheaddeuren en dockingsystemen.

 

Daarom zijn we gestart met het opbouwen van een voorraad onderdelen en panelen van alle merken deuren en kunnen klanten vanaf de eerste dag deze producten online, via een webshop, snel en gemakkelijk bestellen. De onderdelen werden veelal uit alle hoeken en gaten van de markt verzameld. Soms kochten we zelfs complete deuren om die in onze werkplaats op te delen in spare parts.

Onze strategie is en blijft heel  helder: we leveren alleen aan de vakmensen en niet aan eindgebruikers. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds onze missie: het helpen van onze klanten door ze met raad en daad terzijde te staan in het onderhouden en repareren van industriële deuren en dockingsystemen.

 

Ik kan een lang betoog houden over het succes van IDD-Parts, maar ik ben er vooral erg trots op dat we een positie in de markt hebben kunnen innemen doordat we vanaf de eerste dag onszelf gebleven zijn. Nuchter en no-nonsense: we pakken de telefoon op, we kijken naar ingestuurde foto’s en adviseren over welke deur het is. Daarnaast leren we mensen graag hoe ze snel een onderdeel kunnen uitwisselen. En we zoeken net zo lang tot we onze klanten een oplossing voor hun probleem kunnen bieden. We staan echt dag en nacht klaar.

 

Inmiddels groeien we hard. Naast onze vestiging in Barneveld hebben we nu ook een IDD-Parts in Frankrijk, een vertegenwoordiging in Polen en door de toevoeging van Jansen PU Technik in Duitsland produceren we nu ook zelf panelen. Dit bevestigt mij dat we kennelijk iets goed doen voor onze klanten. Dankzij hen groeien wij snel, waarvoor wij vanzelfsprekend erg dankbaar zijn.

 

Daarnaast wil ik graag bij deze alle medewerkers van IDD-Parts bedanken voor hun betrokkenheid, inzet en passie voor het bedrijf, voor de producten en voor onze klanten. Met onze webshop, white-papers, apps en handleidingen hebben we onze dienstverlening geprofessionaliseerd, maar het blijven toch onze mensen die onze klanten verder helpen door net even dat extra stapje voor ze te zetten. Dat hebben we 11 jaar gedaan en zijn we van plan nog heel lang te blijven doen.

 

Johan van der Linde

General Manager IDD-Parts

11 JAAR DIENSTBAARHEID VOOR ALLE MERKEN

Meer artikelen

Voorstelronde: Wietze Boersma

18-06-2021

Na 11 jaar, is het wel eens tijd voor een voorstelrondje, vonden wij. Wietze, onze Site Manager bijt het spits af!

Bericht bekijken

11 dagen volop actie!

21-05-2021

En tijdens de actieperiode krijgt u 11% korting op torsieveren!

Bericht bekijken

Hemelvaart

10-05-2021

Op 13 mei is het Hemelvaart en zijn wij gesloten.

Bericht bekijken

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Door u aan te maken voor de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes, aanbiedingen en nieuwe producten.