Nieuw: Frequenz HS voor snelloop-overheaddeuren

Van standaard overheaddeur naar snelloop-overheaddeur

Hoe makkelijk zou het zijn wanneer u van een standaard overheaddeur een snelloopdeur kunt maken! En dan zonder dat de hele deur vervangen moet worden. IDD-Parts heeft hier nu de oplossing voor. Onze Frequenz-motoren range hebben wij namelijk uitgebreid met de Frequenz HS (high speed) aandrijving voor snelloop-overheaddeuren.

Frequenz HS
Zoals bij de Frequenz FU28 en FU48 heeft deze high speed aandrijving standaard een frequentie-omvormer waardoor de overheaddeur altijd de juiste snelheid heeft. De maximale deuroppervlakte is 28m2 en de maximale haalbare snelheid van de deur is 60 centimeter per seconde. Vanwege de snelheid van de deur is bij de Frequenz HS het gebruik van een lichtgordijn verplicht om te voldoen aan alle veiligheidseisen. Hierdoor stopt de overheaddeur vanzelf als de opening geblokkeerd is zonder contact te maken met de deur.

Razend snel ombouwen
Het ombouwen van een standaard overheaddeur naar een snelloop-overheaddeur is heel eenvoudig. Allereerst vervangt u de looprollen door tandemrollen (zie afbeelding). De volgende stap is het demonteren van de oude aandrijving en besturingskast. Vervolgens installeert u de Frequenz HS aandrijving op de as en sluit u de besturingskast aan. Deze is al standaard ingeregeld voor een snelloopdeur. En als laatste monteert u het meegeleverde, verplichte lichtgordijn in de verticale rails van de overheaddeur. Bekijk ook de video en ervaar hoe u op een snelle manier een overheaddeur verandert in een snelloop-overheaddeur!

Waarom een snelloop-overheaddeur?  • Onnodig energieverlies wordt beperkt

  • Overheaddeur hoeft vanwege de snelheid pas op een kortere afstand geopend te worden.

  • Minimale vertraging van de werkprocessen

  • Veel minder doorvoer van stof, tocht en lawaai

  • Minder temperatuurverschillen 

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mail adres in en uw wachtwoord wordt naar u verzonden