KMG Lite
Veiligheidsnormen: Prachtige "business opportunity", en.... IDD Parts helpt u op weg!


Veiligheidsnormen bedreiging of kans?
Zoals we allemaal wel weten moet iedere deur voorzien zijn van een sluitkantbeveiliging (zoals een DW kontakt of een Optosensor). Deze moet er voor zorgen dat de deur stopt en omkeert als hij bij het sluiten een obstakel raakt.
Wat niet iedereen weet is dat deze beveiliging aan strenge normen onderworpen is. Zo mag de kracht die op het obstakel wordt uitgevoerd niet groter zijn dan 400 Newton, en moet binnen 0,75 seconden grotendeels weer weg zijn. (EN12445 en DIN18650)

De meeste fabrikanten van deuren zorgen er voor dat hun producten voldoen aan de normen en dat de deur in hun "ITTR" is opgenomen. Het is echter wel zo dat hier pas de laatste jaren echt aandacht is besteed. Bij de wat oudere deuren echter is dit zeker niet het geval.
Het is overigens NIET zo dat oudere deuren hier ook niet aan hoeven te voldoen! Voor dit soort veiligheidsmaatregelen geldt dat iedere deur er aan moet voldoen.

Wat is nu de rol van het servicebedrijf hierin?
U als servicebedrijf hebt doorgaans een flinke hoeveelheid deuren in onderhoud veelal van diverse fabricaten. Op het moment dat u deze deuren onderhoud en/of repareert en hiervoor een factuur stuurt geeft U hiermee aan de klant aan dat de deur weer in goede staat verkeert en wat U betreft weer een jaar veilig gebruikt kan worden, tenzij U vermeldt dat de deur niet aan de eisen voldoet.

U neemt echter ook meteen de verantwoordelijkheid op U wanneer dit niet zo is. Immer de gebruiker zal bij een incident meteen naar U wijzen: "de monteur heeft de deur onderhouden en goedgekeurd". Het is dus ook in uw eigen belang dat U zeker weet dat de deur veilig is als u hem achterlaat. De eerste reactie van U als servicebedrijf is veelal een diepe zucht: "wat nu weer". Maar:

Dit is geen bedreiging maar een prachtige "business opportunity"
U begint met het uitvoeren van een meting bij iedere onderhoudsbeurt en/of reparatie. voldoet de deur, dan bent U gevrijwaard van problemen als er wat gebeurd. voldoet de deur niet, dan kunt U Uw klant hierop attent maken, en een voorstel doen om de deur zodanig aan te passen dat dit wel het geval is. Het levert dus direct omzet op!


Wat komt er allemaal op u af?
Simpelweg valt het uiteen in een paar punten:
Doe de meting
Vul het rapport in
Als de deur niet door de test komt doe een voorstel om dit op te lossen
Maakt de klant hier geen gebruik van, meldt dit dan op het rapport en de factuur

Iddparts helpt u op weg
Om U de weg te wijzen in deze materie kunt U uiteraard terecht bij IDDparts. Wij kunnen U voorzien van de meetapparatuur, de notitieblokken voor de rapportage, de onderdelen om de deur te repareren/ aan te passen en, last but not least, de know-how.

Om te beginnen is er het "veiligheidsservice pack" dit bestaat uit:
Een geijkt meetapparaat KMG Lite voor gebruik in het veld
Afstandshouders om te kunnen meten op de goede punten
5 stuks notitieblokken voor de rapportage
Een training van een dagdeel met uitleg hoe te meten, en hoe de deuren aangepast kunnen worden om aan de eisen te voldoen.
Dit alles voor maar € 999,00
Uiteraard is het meetapparaat ook los te bestellen op onze site

De ideale manier om extra omzet te genereren!!
Het is dan ook slim om actief te zijn: In Duitsland en Scandinavië wordt er al actief gehandhaafd op deze regels. Het is altijd beter om gebruik te maken van de mogelijkheden dan te wachten to de problemen opduiken.

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mail adres in en uw wachtwoord wordt naar u verzonden