R+T Messe 2024: Veel innovaties voor onderhoud en service van industriële poorten

06-03-2024

Tijdens de R+T Messe 2024 in Stuttgart heeft IDD-Parts heeft een aantal spectaculaire vernieuwingen geïntroduceerd! Een opvallende innovatie is de nieuw geïntroduceerde "ID Part" app, ontworpen voor het identificeren en selecteren van onderdelen voor het onderhouden, reparatie en service van industriedeuren gebaseerd op AI. In slechts drie stappen identificeert de app en eenvoudig het merk en model van de deur. Vervolgens kunnen gebruikers de benodigde reserveonderdelen bestellen via de webshop van IDD-Parts. Beursbezoekers hadden de mogelijkheid om de app direct op de stand te testen en waren zeer onder de indruk. "Zoiets ontbrak al lange tijd in de overheaddeurenindustrie", benadrukte een van de vele bezoekers van de stand.

Daarnaast was er de introductie van de "torQtool", een gereedschap dat het veiliger en gemakkelijker maakt om torsieveren op een volledig nieuwe manier te spannen. Door het gebruik van een boormachine zijn spanijzers overbodig geworden. Dit bespaart niet alleen energie, maar vermindert ook aanzienlijk de belasting van de rug en schouders. Bovendien verbetert het de veiligheid van het spannen van veren op hoogte door de torsieveren op te spannen met een boormachine.

De "torQtool 2" is geschikt voor alle 95 mm en 152 mm torsieveren, past op alle as-types en biedt een spankracht tot 300 Nm. De "torQtool 2" is compatibel met de volgende torsieveren:

  • 95mm veren
  • 152mm veren 

Een nieuwste toevoeging is de "torQtool mini" die direct beschikbaar is voor pre-order en leverbaar vanaf 1 april. Dit spanapparaat voor veren is geschikt voor het spannen van veren met een maximale spankracht van 80 N/m en is compatibel met de volgende veren:

  • 45mm veren
  • 51mm veren
  • 67mm veren 

Ook is er de medium versie van de torQtool geïntroduceerd die is ontworpen voor het opspannen van torsieveren met een diameter van 67mm en 95mm.

Naast deze innovaties presenteerde IDD-Parts een uitgebreid assortiment aan spare parts voor overheaddeuren, dockingsystemen, snelloopdeuren en automatische deuren. Klanten kunnen complete deurbladen, individuele panelen, losse onderdelen, elektrische bedieningselementen en speciale gereedschappen voor overheaddeuren en dockingsystemen bestellen via de uitgebreide webshop.

IDD-Parts introduceerde ook hun oprolbare zijafdichtingen, die het onderhoud en de reparatie van overheaddeuren van verschillende merken vergemakkelijken. Deze afdichtingen zijn ontworpen om meerdere merken te repareren met slechts één type afdichting. Met compacte verpakkingen, vergelijkbaar met een pizzadoos, kunnen verschillende afdichtingen gemakkelijk in de bus worden bewaard, waardoor onnodige extra ritten worden voorkomen. De afdichtingen zijn geschikt voor overheaddeuren van Alpha Deuren, Novoferm, ConDoor, Crawford, Hörmann, Seuster en andere merken.

R+T Messe 2024: Veel innovaties voor onderhoud en service van industriële poorten

Meer artikelen

Nieuw: Onderdelen voor automatische poorten van Ditec

09-04-2024

U kunt nu ook bij ons terecht voor een uitgebreide selectie onderdelen voor het onderhoud en de reparatie van automatische poorten zoals schuif- en draaideuren van Ditec.

Bericht bekijken

Nieuw: spare parts voor Seuster snelloopdeuren

16-06-2023

Nieuw in ons assortiment zijn de onderdelen geschikt voor de reparatie en het onderhoud van snelloopdeuren van het merk Seuster.

Bericht bekijken

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Door u aan te maken voor de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes, aanbiedingen en nieuwe producten.

Winkelwagen